Welke Maat Horloge Heb Ik?

Gebruik de maat van de pols om jouw perfecte maat binnen het bereik te vinden. Als jouw pols tussen 14cm-18cm is, kies dan voor een klein of middelgroot horloge met een diameter van 38mm, 40mm of 42mm. Als jouw pols 18cm of meer is, kies dan voor een grotere kast, bijvoorbeeld een kast van 44-46mm.

Hoeveel mm moet mijn horloge zijn?

Horloge en pols maat voor heren

Omtrek pols Horloge maat
Klein Medium
15 cm 32 mm 37 mm
16 cm 34 mm 39 mm
17 cm 36 mm 41 mm

Hoe groot is een horloge?

Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter. Extra grote horloges (XL) raden we aan vanaf een polsomtrek van 18 centimeter, maar dit formaat staat altijd fors.

Welke maat horloge dames?

De horlogemaat refereert aan de diameter in millimeters van de wijzerplaat of kast. Als je de voorkeur geeft aan een grotere wijzerplaat, raden we 40 mm aan voor mannen en 36 mm voor vrouwen. Als je de voorkeur geeft aan een kleinere wijzerplaat, raden we 36 mm aan voor mannen en 28 mm voor vrouwen.

Hoe groot smartwatch?

Grote smartwatches hebben een formaat groter dan 40 mm. De middelgrote smartwatches hebben een formaat van tussen de 40 – 35 mm. Ook zijn er smartwatches met een kleiner formaat dan 35 mm. Bedenk goed hoe groot jij het scherm wilt hebben van de smartwatch en welk formaat jij mooi vindt.

See also:  Hoe Werkt Een Automatisch Horloge?

Welke Kastgrootte horloge?

Heb je een polsomtrek tussen de 15 – 18 cm, dan is een horloge met een diameter tussen de 34 en 40 mm geschikt voor je pols. Is de polsomtrek 19 cm of meer dan zit een model met een diameter van 42 – 46 mm mooi om je pols.

Wat is de horlogekast?

horlogekast – De kasten of buitenste omhulsels voor de uurwerken van horloges.

Hoe dik is een horloge?

Een horloge van 38mm tot 42mm heeft normaal gezien een dikte van 7mm. Horloges met een grotere diameter zijn vaak iets dikker.

Welk dameshorloge past bij mij?

Ook qua formaat en de vorm van de horlogekast is er veel keuze. Als je een horloge kiest dat erg groot is ten opzichte van jouw pols, laat het je pols veel smaller lijken.

5. Welke maat horloge past bij mij?

Omtrek pols Maat horlogekast
14 cm 22-34 mm
15 cm 34-36 mm
16 cm 36-38 mm
17 cm 38-42 mm

Welke maat Rolex dames?

De horloge maat voor mannen is meestal tussen de 38mm en de 46mm groot. Alles groter dan 46 mm komt al snel overdreven groot over. En alles kleiner dan 38mm is doorgaans voor vrouwen.

Hoe bepaal je de lengte van een horlogeband?

Het makkelijkst is het meten van een bestaand passend horloge met een leren band. Leg het horloge langs een liniaal, en meet de lengte van de binnenkant van de gesp, tot aan het gaatje waar het pennetje van de gesp door gaat. Dit is de juiste maat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.