Welke Grootte Horloge?

De standaard voor de meeste mannen is rond 40-42mm (medium). In het algemeen, als de omtrek van uw pols 6 tot 7 inch is, wilt u een horloge is de kleine tot middelgrote bereik – rond 38-43mm breed. Vorsten die groter zijn dan 7 inch kunnen horloges dragen die zijn gecategoriseerd als groot – meer dan 43mm.
Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter. Extra grote horloges (XL) raden we aan vanaf een polsomtrek van 18 centimeter, maar dit formaat staat altijd fors.

Hoeveel mm moet mijn horloge zijn?

Horloge en pols maat voor heren

Omtrek pols Horloge maat
Klein Medium
15 cm 32 mm 37 mm
16 cm 34 mm 39 mm
17 cm 36 mm 41 mm

Hoe kun je weten welke maat je hebt voor horloge?

Gebruik de maat van de pols om jouw perfecte maat binnen het bereik te vinden. Als jouw pols tussen 14cm-18cm is, kies dan voor een klein of middelgroot horloge met een diameter van 38mm, 40mm of 42mm. Als jouw pols 18cm of meer is, kies dan voor een grotere kast, bijvoorbeeld een kast van 44-46mm.

Welke Kastgrootte horloge?

Heb je een polsomtrek tussen de 15 – 18 cm, dan is een horloge met een diameter tussen de 34 en 40 mm geschikt voor je pols. Is de polsomtrek 19 cm of meer dan zit een model met een diameter van 42 – 46 mm mooi om je pols.

See also:  Welke Batterij Voor Mijn Horloge?

Welke maat horloge dames?

De horlogemaat refereert aan de diameter in millimeters van de wijzerplaat of kast. Als je de voorkeur geeft aan een grotere wijzerplaat, raden we 40 mm aan voor mannen en 36 mm voor vrouwen. Als je de voorkeur geeft aan een kleinere wijzerplaat, raden we 36 mm aan voor mannen en 28 mm voor vrouwen.

Hoe strak hoort een horloge te zitten?

Draag uw horloge niet te los en niet te strak, zodat hij niet heen en weer schuift. Houd hierbij in de gaten dat het uurwerk van uw horloge op uw pols ligt en niet heen en weer schuift. Zorg er daarnaast voor dat u uw horloge nog twee centimeter naar boven en beneden kunt schuiven.

Wat is de horlogekast?

horlogekast – De kasten of buitenste omhulsels voor de uurwerken van horloges.

Hoe meet je breedte horlogeband?

Om de juiste breedte maat van uw horloge band te bepalen moet u de breedte tussen de bevestigings poten meten, De breedtemaat kunt u het nauwkeurigste meten door een schuifmaat te gebruiken. Wanneer u de horloge band aan het horloge plaatst komt de lengte van de horloge kast er nog bij.

Welke diameter Rolex?

De diameter van een horloge

Diameter Modelnaam Referentienummer
34 mm Rolex Oyster Perpetual Date 15210
36 mm De Rolex Datejust 116234
38 mm TAG Heuer Classic Monza CR2113.FC6164
40 mm Rolex Submariner 116610LN

Hoe groot smartwatch?

Grote smartwatches hebben een formaat groter dan 40 mm. De middelgrote smartwatches hebben een formaat van tussen de 40 – 35 mm. Ook zijn er smartwatches met een kleiner formaat dan 35 mm. Bedenk goed hoe groot jij het scherm wilt hebben van de smartwatch en welk formaat jij mooi vindt.

See also:  Hoe Meet Je Horloge Maat?

Welk dameshorloge past bij mij?

Ook qua formaat en de vorm van de horlogekast is er veel keuze. Als je een horloge kiest dat erg groot is ten opzichte van jouw pols, laat het je pols veel smaller lijken.

5. Welke maat horloge past bij mij?

Omtrek pols Maat horlogekast
14 cm 22-34 mm
15 cm 34-36 mm
16 cm 36-38 mm
17 cm 38-42 mm

Welke maat Rolex dames?

De horloge maat voor mannen is meestal tussen de 38mm en de 46mm groot. Alles groter dan 46 mm komt al snel overdreven groot over. En alles kleiner dan 38mm is doorgaans voor vrouwen.

Hoe lang moet een horlogebandje zijn?

Het makkelijkst is het meten van een bestaand passend horloge met een leren band. Leg het horloge langs een liniaal, en meet de lengte van de binnenkant van de gesp, tot aan het gaatje waar het pennetje van de gesp door gaat. Dit is de juiste maat.

Hoe groot smartwatch?

Grote smartwatches hebben een formaat groter dan 40 mm. De middelgrote smartwatches hebben een formaat van tussen de 40 – 35 mm. Ook zijn er smartwatches met een kleiner formaat dan 35 mm. Bedenk goed hoe groot jij het scherm wilt hebben van de smartwatch en welk formaat jij mooi vindt.

Wat is een normale Polsomtrek?

De gemiddelde man heeft een iets grotere polsomtrek van circa 19 tot 20 cm. Ook dit geldt voor een volwassen man.

Welke maat FitBit bandje?

Als je deze handige Alta (HR) FitBit Maattabel uitprint, print je ook een maatlint uit die je kunt uitknippen en om je pols doen om de omtrek van je pols te meten. Dat zie je precies in welke mat de omtrek is van je pols valt en of weet je dat aan de hand van de FitBit Maattabel die in de PDF staat vermeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published.