Wat Kost Rolex Horloge?

Bij Rolex kun je niet echt van ‘goedkoop’ spreken. Om het dan maar zo te noemen: het instapmodel is de Rolex Oyster, een horloge van Oystersteel-staal dat nieuw verkrijgbaar is voor net iets minder dan 5.000 euro. Afhankelijk van het precieze model kan de prijs oplopen tot 6.000 euro.
De catalogusprijzen van de meeste modellen varieren tussen 5.000 en 35.000 euro. Een Rolex Oyster Perpetual 31 kost ca. 5.000 euro, de kosten voor een Rolex Day-Date 40 bedragen ca. 35.000 euro.

Wat is de goedkoopste Rolex horloge?

De Rolex Oyster Perpetual is een redelijk betaalbaar kledinghorloge. Met een schakelband en kast gemaakt van Rolex’s corrosiebestendige Oystersteel is het minimalistische uurwerk gewoonweg prachtig. Als je tussen de 5000 en de 6000 euro neerlegt kan je de eigenaar zijn van deze Rolex.

Hoeveel kost mijn Rolex?

Was kosten Rolex-horloges?

Model Referentienummer Prijs (ca.)
Day-Date Ref. 228238 23 500 euro
Daytona Ref. 116500LN 16 600 euro
Cellini Date Ref. 50515 12 600 euro
Sea-Dweller Ref. 126600 11 900 euro

Wat is de duurste Rolex prijs?

Zopas is de Rolex Daytona van wijlen Paul Newman onder de veilinghamer gegaan bij het Amerikaanse veilinghuis Phillips Bacs & Russo voor een verbluffende 17,75 miljoen dollar. Dat maakt het kostbare kleinood tot het duurste uurwerk ooit.

Welke Rolex gaat in waarde stijgen?

De Rolex Daytona steeg het hardst in waarde. In de afgelopen 10 jaar verviervoudigde de prijs. Inmiddels ligt de gemiddelde prijs voor het tweedehands horloge op meer dan 30.000 dollar.

Welke horloges worden meer waard?

Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn volgens Lijfering meestal goede investeringen. En zelfs dan is niet elk horloge een flink bedrag waard, zegt hij. Dat heeft met een aantal dingen te maken: het aanbod is beperkt en er is veel meer vraag. Het kost veel tijd en kennis om ze te maken.

See also:  Uit Welk Land Komt Het Woord Horloge?

Wat krijg ik voor mijn Rolex?

Zo stijgen veel Rolex horloges, ongeacht de staat zo’n 12% per jaar in waarde. Waar andere merken tot ongeveer de helft van de nieuwprijs waard blijven en nóóit meer waard worden. Dit is helaas een feit en daarom zijn gebruikte Rolex horloges ook zo ongekend populair.

Hoe lang gaat een Rolex mee?

Rolex garandeert een goede werking van zijn horloges gedurende een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum. De Rolex-garantie is niet van toepassing bij normale slijtage (met name slijtage van niet-metalen horlogebanden), verlies, diefstal of schade als gevolg van onjuist gebruik.

Is Rolex van goud?

Rolex gebruikt uitsluitend 18 kt goud, een koninklijke legering bestaande uit 750‰ (promille) zuiver goud met precies de juiste mix van elementen zoals zilver en koper, die nodig zijn voor het produceren van verschillende soorten 18 kt goud: geel, wit en Everose (Rolex’ exclusieve roségoudlegering).

Wat is de meest verkochte Rolex?

De Rolex GMT-Master II – voor reizigers

De GMT-Master II is momenteel een van de populairste horloges in de portefeuille van dit merk. Als klassiek stalen sporthorloge heeft het niet alleen een tijd- en datumaanduiding, maar ook een tweede tijdzone.

Waarom is een Rolex zo duur?

De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Hoe waardevast is een Rolex?

Rolex, een waardevast merk

See also:  Welke Kant Draagt Een Man Zijn Horloge?

Van zodra u het aankoopt en met trots rond uw pols doet, vermindert het al in waarde. Voor de meeste Rolex uurwerken geldt deze regel echter niet. De uurwerken van het merk met het kroontje behouden doorheen de tijd doorgaans immers goed hun waarde.

Welke Rolex voor vrouwen?

De populairste dameshorloges van Rolex

 • De Rolex Lady Datejust. Vintage is altijd in de mode, zoals onze bestseller bewijst.
 • De Rolex Datejust.
 • De Rolex Lady Oyster Perpetual.
 • De Rolex Day-Date.
 • De Rolex Yacht-Master.
 • Welke maat Rolex dames?

  De horloge maat voor mannen is meestal tussen de 38mm en de 46mm groot. Alles groter dan 46 mm komt al snel overdreven groot over. En alles kleiner dan 38mm is doorgaans voor vrouwen.

  Hoe kun je zien of een Rolex echt is?

  Bekijk de achterkant van de horlogekast

  Afgezien van de Rolex Sea-Dweller en sommige vintage Rolex-horloges die in de jaren ’30 zijn geproduceerd, hebben alle echte Rolex-horloges een gladde metalen achterkant. Als je ziet dat het horloge een doorzichtige achterkant heeft, moet je weten dat dit een replica Rolex is.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.