Wat Is Een Doornsluiting Horloge?

Een standaard horloge wordt vrijwel altijd uitgerust met een gewone doornsluiting. U prikt het pinnetje door het gewenste gaatje en de band zit vast. U kunt het horloge dragen. Nu zijn er ook andere typen horlogesluitingen die bepaalde voordelen hebben, zo ook de vouwsluiting.

Hoe werkt een horlogeband sluiting?

Zo gebruik je de vlindersluiting van een horloge:

 • Scharnier de gehele vlinder sluiting open.
 • Open de gleuf met het merklogo erop.
 • Schuif de horlogeband door de gleuf en steek het pinnetje door een van de gaatjes.
 • Plaats het horloge om je pols en controleer of het past.
 • Hoe horloge omdoen?

  Hij moet net strak genoeg zitten dat het uurwerk bovenop je pols blijft liggen en niet kan draaien om je pols heen. Je horloge draag je net achter dat knobbeltje aan de buitenzijde van je pols. Hij moet niet over dat knobbeltje kunnen schuiven, dat merk je snel genoeg want dan gaat hij echt irriteren.

  Hoe werkt een vouwsluiting?

  Gewone vouwsluiting

  De basisversie van de vouwsluiting – ook wel klapsluiting genoemd – wordt meestal gebruikt bij (metalen) schakelbanden. Deze sluiting opent in drie aan elkaar geschakelde delen. Je opent en sluit en vergrendelt een vouwsluiting eenvoudig door de klep los of vast te klikken.

  Wat is een Vlindersluiting?

  Vlindersluiting of vouwsluiting

  Veel horlogebanden zijn voorzien van een vlindersluiting. Deze sluit en opent net als een ‘vlinder’ aan beide kanten. Wanneer u een horlogeband met vouwsluiting wilt dan ‘vouwt’ u het gedeelte van de sluiting over het andere gedeelte.

  Wat als je horloge te strak zit?

  Voor en nadelen van het horloge te strak dragen

  See also:  Hoe Werkt Hartslagmeter Horloge?

  Een nadeel om rekening mee te houden; door een horloge strak te dragen, komt er meer druk op de pushpin (dat is het pinnetje dat de horlogeband verbindt met de horlogekast). Hierdoor kan deze op termijn sneller buigen en heeft het horloge eerder onderhoud nodig.

  Hoe draag je een horloge dames?

  Tot vandaag hebben de horloges voor dames knoppen aan de rechterkant van de horlogekast, ook al bestaan er nu quartz- en automatische horloges. Als linkshandige mag u een horloge zeker aan de rechterpols dragen; Vooral ook omdat u die hand het meeste gebruikt en het uurwerk dan in de weg kan zitten.

  Hoe kort je een mesh horlogeband in?

  Een mesh horlogeband inkorten

  Pak de schroevendraaier of een ander voorwerp met een platte kop en streek deze onder de sluiting. Wip vervolgens de schroevendraaier omhoog. Nu kun je de sluiting verschuiven naar een gewenst punt. Duw de sluiting weer dicht.

  Hoe krijg je de achterkant van een horloge dicht?

  Bij sommige horloges zit het horlogekastdeksel niet geschroefd maar vastgedrukt. Ergens zit een inkeping waar je het deksel los kunt wippen. Kijk uit dat je de boel niet bekrast. Gebruik bij voorkeur een plastic tool.

  Wat is een Milanese sluiting?

  Milanese horlogebanden zijn gevlochten banden van edelstaal en worden ook wel mesh bandjes genoemd. Door de kleine schakels is het draagcomfort hoog – de band sluit perfect om je pols en neemt de temperatuur van je huid aan. Ook zijn de banden gemakkelijk schoon te houden.

  Hoe kan je een horloge kleiner maken?

  Hoe maak je een milanese horlogeband korter:

  1. Pak een stuk gereedschap zoals een kleine platte schroevendraaier en plaatst het in de kleine ruimte van de sluiting.
  2. Druk vervolgens langzaam met de schroevendraaier richting de horlogekast.
  3. Als dit gebeurt is, kunt u vervolgens de sluiting verplaatsen.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.