Wat Is Een Bezel Horloge?

Bezel. De bezel (of lunette) is een metalen of kunststoffen frame waarin het horlogeglas zit geklemd. Bij sommige horloges is deze voorzien van een ring rond het horlogeglas.
De rand of ring van het horloge waarin of waaronder het horlogeglas geklemd zit. Op sport- en duikhorloges is de bezel meestal draaibaar.

Hoe werkt een bezel?

Het draait vaak allemaal om de bezel, die buitenste ring van metaal (of misschien tegenwoordig keramiek). Dit vindt je rond het kristal glas van je horloge. Alle horloges hebben bezels – de bovenste ring die het kristal omringt. Sommige klikken erop, sommige schroeven aan en sommige kunnen met de hand worden gedraaid.

Wat is de lunette van een horloge?

Lunette. De ring bovenop het horloge waar het glas in zit geplaatst. Wordt ook wel bezel genoemd. Op de lunette worden soms items zoals kristallen of diamantjes geplaatst ter versiering.

Wat is een index wijzerplaat?

Index: Een uurindicator op een analoge wijzerplaat, gebruikt in plaats van cijfers.

Hoe heet de ring op een horloge?

Bandaanzet : De uitsteeksels aan de horlogekast waaraan de horlogeband wordt bevestigt. Dit is voor veel horloges vaak modelspecifiek. Bezel : Dit is de ring of de rand van het horloge waarin of waaronder het horlogeglas geklemd zit. Bij duik -en sporthorloges is de bezel meestal draaibaar.

Hoe noem je de onderdelen van een horloge?

 • Het uurwerk. Er bestaan verschillende uurwerken.
 • De wijzers en de wijzerplaat. De wijzers en de wijzerplaat zijn verantwoordelijk voor het aangeven van de tijd.
 • De kroon. De kroon is het onderdeel van het horloge waarmee de datum, tijd en eventueel de dag versteld kan worden.
 • Het horlogeglas.
 • See also:  Hoe Duur Was Het Horloge Van Lil Kleine?

  Hoe gebruik je een tachymeter?

  Een tachymeter is ontwikkeld om snelheid te meten. En eigenlijk werkt het heel eenvoudig. Het belangrijkste is dat je een afstand van precies 1.000 meter moet hebben met een begin- en eindpunt. Op het moment dat een voertuig het beginpunt passeert, zet je de chronograaf van je horloge aan.

  Wat is de werking van een tachymeter?

  Hoe werkt een tachymeter? Een tachymeter maakt gebruik van een waarde die in minder dan een minuut wordt gemeten en zet die waarde om in kilometers of mijlen per uur. Vaak zijn horloges met een tachymeter voorzien van een standaardschaal rond het uurwerk op basis van één kilometer.

  Waarom een duikhorloge?

  Samen met de tijdaanduiding is de waterdichtheid van een duikhorloge de belangrijkste eigenschap. Een duikhorloge heeft een garantie op waterdichtheid van minimaal 100 meter. Ook al duikt men niet zo diep, door bewegingen onder water kan er wel een druk gelijk aan die van 100 meter diepte op het horloge komen te staan.

  Hoe heet de achterkant van een horloge?

  De bezel (of lunette) is een metalen of kunststoffen frame waarin het horlogeglas zit geklemd. Bij sommige horloges is deze voorzien van een ring rond het horlogeglas.

  Welk horloge moet ik kopen?

  Overige tips voor het kopen van een horloge

 • Koop het horloge waar je hart sneller van gaat kloppen. Dan weet je dat je de goede keuze maakt.
 • De wijzerplaat moet tijdloos zijn.
 • Laat de investeringswaarde niet overheersen.
 • Kies een horlogebandje wat bij je past.
 • Koop niet te snel.
 • See also:  Welke Batterij Voor Horloge?

  Hoe werkt een horloge?

  Werking mechanisch uurwerk

  Door aan de kroon te draaien (opwinden) of door een schommelend gewicht wordt een veer opgespannen in het mechanisch horloge. Via een aantal tandwielen wordt energie overgebracht naar het echappement, dat bestaat uit een tandwiel en een anker.

  Hoe krijg je meer wijzerplaten op Apple watch?

  De wijzerplaat van uw Apple Watch aanpassen

  1. Druk op de Digital Crown om naar de wijzerplaat te gaan.
  2. Houd uw vinger op het beeldscherm.
  3. Veeg naar links of rechts om een wijzerplaat te kiezen en tik op ‘Wijzig’.
  4. Veeg naar links of rechts om een functie te selecteren en draai de Digital Crown om deze functie te wijzigen.

  Wat is een wijzerplaat horloge?

  Het is een analoge weergave van een waarde, en een alternatief voor een digitale weergave (weergave in cijfers). Tussenvormen zijn een wijzerplaat met wijzer(s) die op een digitaal scherm wordt weergegeven, en een wijzerplaat met wijzers die tussen discrete posities steeds een sprongetje maken.

  Wat is Tikgetal?

  De nauwkeurigheid van een horloge wordt bepaald door het tikgetal van het kaliber (uurwerk binnenin het horloge). Dit is het aantal halve omwentelingen dat een balans maakt per uur. Hoe hoger het tikgetal (aantal halve omwentelingen), hoe nauwkeuriger het horloge is.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.