Wanneer Is Een Horloge Waterdicht?

Als je een horloge of smartwatch wil dragen tijdens het douchen of zwemmen zoek je een waterdicht horloge. Hoe waterdicht een horloge is, zie je aan de ATM of IP certificering. We noemen een horloge waterdicht als het minimaal ATM certificering 5 of IP certificering X8 heeft. Je kunt er dan mee zwemmen.
Staat er 3 ATM, 30 meter of 3 bar op je horlogedeksel? Dit wil zeggen dat je horloge spatwaterdicht is. Oftewel, je uurwerk kan tegen waterspetters, bijvoorbeeld bij regen of wanneer je je handen wast. Sporten met een horloge met 3 ATM raden we af.

Kan je met 5 ATM zwemmen?

– 5 ATM biedt bescherming bij douchen en zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden. – 10 ATM zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport in ondiep water. Let op bij grote temperatuurverschillen. – 20 ATM zijn geschikt voor alle vormen van watersport en duiken.

Hoe lang blijft een horloge waterdicht?

Pakkingen zijn dichtingsringen van rubber, nylon of teflon die het uurwerk beschermen tegen indringend water. Door de invloed van tijd wordt de kwaliteit minder. Wil je zeker weten dat je horloge waterbestendig blijft, dan is het goed om het om de 2 tot 3 jaar te laten controleren door een juwelier.

Kan je zwemmen met een horloge?

3 ATM, 3Bar, 30 meter

Dan kan je horloge spatwater bij handen wassen, (lichte) regen of transpiratievocht weerstaan. Maar pas wel op met onderdompelen en zwemmen, daar kan het horloge niet tegen!

Welke horloges zijn waterdicht?

Hier de aanduidingen zoals ze gelezen moeten worden. 3 atm/bar/30m: Deze horloges zijn waterresistant of watersealed en bestand tegen regen en spatwater. 5 atm/bar/50m: Deze horloges zijn waterproof en geschikt om mee te douchen of zwemmen, zolang er geen grote temperatuurverschillen optreden.

See also:  Wat Kost Een Batterij Voor Horloge?

Kan je een horloge waterdicht maken?

Bij het waterdicht maken van een horloge wordt een nieuwe O-ring (pakking) in het horloge geplaatst en meestal direct de batterij vervangen. Vervolgens wordt het gehele horloge compleet gereinigd met elektrosonische apparatuur. Daarna wordt het horloge met behulp van een vacuum apparaat waterdicht gemaakt.

Hoeveel is 5 ATM?

5 Bar, 5 ATM, 50 Meter (50M) water resistant is bestand tegen douchewater. 10 Bar, 10 ATM, 100 Meter (100M) water resistant is geschikt om mee te zwemmen (ook in zeewater) en voor watersport.

Kun je met IP68 zwemmen?

Is je smartphone IP68-waterdicht, dan kan deze voor een onbepaalde tijd ondergedompeld blijven. Mocht je telefoon in het zwembad vallen en je vindt hem niet gelijk terug, dan heb je alle tijd om een duikbril te halen en de bodem van het zwembad af te speuren.

Hoe waterdicht is 5000mm?

1.000 mm – 5.000 mm: Waterdicht tegen regen, maar niet bestand tegen enige vorm van druk zoals leunen. Lekt dus bij zitten of leunen. Jassen met deze waterdichtheid verkopen wij niet en raden wij ook absoluut niet aan. 5.000 mm – 15.000 mm: Compleet waterdicht in de regen en bestand tegen veel vormen van druk.

Wat kost een horloge waterdicht maken?

Een uitzondering hierop is als je een waterdicht horloge hebt. Dan sturen we het naar de horlogemaker voor de vervanging van de batterij en het opnieuw waterdicht maken. De kosten hiervan zijn tussen de €25,- en €40,-.

Hoe krijg je water uit je horloge?

Eventueel kun je dit doen in een bak met rijst. Rijst neemt namelijk vocht op. Een aantrekkelijke gedachte is misschien om bijvoorbeeld een föhn te gebruiken om de condens eerder te laten verdwijnen.

See also:  Wat Rijmt Er Op Horloge?

Hoeveel is 50 ATM?

Een horloge met een waterdichtheid van 50 meter is dus niet geschikt om mee te zwemmen (maar er kan wel mee gedoucht worden). Een horloge waarop staat aangegeven dat deze waterdicht is, zonder dat er een diepte of druk op is aangegeven, is alleen spatwaterdicht.

Kan je zwemmen met smartwatch?

Met een smartwatch met IP-X7 of IP67 kun je niet zwemmen of douchen. De kans dat hij dan kapot gaat is reëel. Laat je hem een keer in een emmer water vallen, dan is er niets aan de hand. Je mag er ook niet vanuit gaan dat je hem onder een stromende kraan kunt houden.

Kan ik zwemmen met mijn Samsung watch?

De Samsung Galaxy Watch 4 heeft een 5ATM plus IP68-classificatie, wat betekent dat hij, hoewel hij niet volledig veilig is voor waterschade, zeer waterbestendig is en veilig te gebruiken voor activiteiten zoals zwemmen.

Kan je met de Galaxy Watch 4 zwemmen?

De Galaxy Watch 4 is ook geschikt om mee te zwemmen, met een waterdichtheid van 50 meter (ip68).

Leave a Comment

Your email address will not be published.