Wanneer Is Een Horloge Te Groot?

Gemiddelde horlogekasten (M) staan goed bij een polsomtrek tussen de 15 en 17 centimeter. Grote horloges (L) passen bij een omtrek tussen de 17 en 19 centimeter. Extra grote horloges (XL) raden we aan vanaf een polsomtrek van 18 centimeter, maar dit formaat staat altijd fors.

Wat is de voorloper van het horloge?

De voorloper van het horloge is de quadrans. De eerste enigszins betrouwbare mechanische klokken werkten met een slinger. Omdat hierbij de klok stil moet hangen of staan, is zo’n klok niet bruikbaar op zee of in horloges. De uitvinding van het veermechanisme was cruciaal voor draagbare klokken.

Wat was de gemiddelde maat van een herenhorloge?

Tot medio jaren negentig, was de gemiddelde maat van een herenhorloge 32-34 mm totdat Cartier een horloge uitbracht van 38 mm diameter. In die tijd werd dat gezien als een heel groot herenhorloge, maar vandaag de dag vinden we 38 mm een normaal formaat voor een dameshorloge.

Wat is de dikte van een horloge?

Ga voor een horloge met diameter van 38-40mm. Houd de dikte rond de 7-8 mm. Wanneer je voor een grotere gaat dan dit, trekt dit meteen de aandacht en niet op een goede manier. Kies bij de band voor lederen strap of een Milanese band. Deze zijn slanker en passen goed bij en slanke of dunne pols.

Welke Kastgrootte horloge?

Heb je een polsomtrek tussen de 15 – 18 cm, dan is een horloge met een diameter tussen de 34 en 40 mm geschikt voor je pols. Is de polsomtrek 19 cm of meer dan zit een model met een diameter van 42 – 46 mm mooi om je pols.

See also:  Hoe Meet Een Horloge Je Slaap?

Hoeveel mm moet mijn horloge zijn?

Horloge en pols maat voor heren

Omtrek pols Horloge maat
Klein Medium
15 cm 32 mm 37 mm
16 cm 34 mm 39 mm
17 cm 36 mm 41 mm

Hoe weet je welk horloge maat je hebt?

Gebruik de maat van de pols om jouw perfecte maat binnen het bereik te vinden. Als jouw pols tussen 14cm-18cm is, kies dan voor een klein of middelgroot horloge met een diameter van 38mm, 40mm of 42mm. Als jouw pols 18cm of meer is, kies dan voor een grotere kast, bijvoorbeeld een kast van 44-46mm.

Wat is de horlogekast?

horlogekast – De kasten of buitenste omhulsels voor de uurwerken van horloges.

Welke diameter Rolex?

De diameter van een horloge

Diameter Modelnaam Referentienummer
34 mm Rolex Oyster Perpetual Date 15210
36 mm De Rolex Datejust 116234
38 mm TAG Heuer Classic Monza CR2113.FC6164
40 mm Rolex Submariner 116610LN

Hoeveel mm smartwatch?

De horlogemaat refereert aan de diameter in millimeters van de wijzerplaat of kast. Als je de voorkeur geeft aan een grotere wijzerplaat, raden we 40 mm aan voor mannen en 36 mm voor vrouwen. Als je de voorkeur geeft aan een kleinere wijzerplaat, raden we 36 mm aan voor mannen en 28 mm voor vrouwen.

Hoe strak hoort een horloge te zitten?

Draag uw horloge niet te los en niet te strak, zodat hij niet heen en weer schuift. Houd hierbij in de gaten dat het uurwerk van uw horloge op uw pols ligt en niet heen en weer schuift. Zorg er daarnaast voor dat u uw horloge nog twee centimeter naar boven en beneden kunt schuiven.

See also:  Hoe Verstel Je Een Horloge?

Hoe meet je de maat van een horlogebandje?

Het makkelijkst is het meten van een bestaand passend horloge met een leren band. Leg het horloge langs een liniaal, en meet de lengte van de binnenkant van de gesp, tot aan het gaatje waar het pennetje van de gesp door gaat. Dit is de juiste maat.

Hoe bepaal ik breedte horlogebandje?

Om de juiste breedte maat van uw horloge band te bepalen moet u de breedte tussen de bevestigings poten meten, De breedtemaat kunt u het nauwkeurigste meten door een schuifmaat te gebruiken. Wanneer u de horloge band aan het horloge plaatst komt de lengte van de horloge kast er nog bij.

Hoe dik is een horloge?

Een horloge van 38mm tot 42mm heeft normaal gezien een dikte van 7mm. Horloges met een grotere diameter zijn vaak iets dikker.

Wie is Mats Meier?

Mats Meier is een hoogwaardig merk dat zijn inspiratie haalt uit Genève, één van ‘s werelds belangrijkste steden als het gaat om horloges: het is de stad waar we het allereerste polshorloge hebben mogen verwelkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.