Uit Welk Land Komt Het Woord Horloge?

Leenwoord uit het Frans (horloge), waarbij de betekenis is verschoven van ‘uurwerk’ naar ‘polshorloge’. Uiteindelijk afgeleid van het Griekse horologion, van horo (tijd) en logos (o.a. getal).

Waar is het horloge uitgevonden?

Het ontstaan van het horloge

Toen gebeurde het aan het begin van de 16de eeuw. De Duitse Peter Henlein uit Neurenberg maakte de eerste draagbare klok met een veermechanisme. Dit wordt gezien als het eerste horloge. Vanwege de ovale behuizing worden ze ook wel de Neurenbergse eieren genoemd.

Wie heeft het polshorloge uitgevonden?

Algemeen wordt aangenomen dat het eerste polshorloge werd uitgevonden door Patek Philippe aan het einde van de 19e eeuw. Het werd toen voornamelijk gezien als vrouwensieraad.

Waar worden horloges gemaakt?

Er zijn veel landen waar horloges geproduceerd worden. De bekendste landen zijn Zwitserland, Duitsland, Italïe en Frankrijk. Met merken als Omega, Breitling, BRM, Tag Heuer en Longines zijn zij wereldberoemd. Maar ook landen als Japan, China en de VS dragen hun steentje bij aan de wereldwijde horlogecollecties.

Waarom staan alle klokken op 10 over 10?

Tien over tien

Deze stand van de wijzers biedt het meest optimale zicht op merknaam, wijzerplaat en eventuele subdials. Door deze stand ontstaat een ‘glimlachend horloge’ Deze stand creëert symmetrisch en is dus esthetisch fraaier.

Welke leeftijd horloge?

Horloge voor kinderen vanaf 6 jaar oud

De meeste kinderen leren klokkijken als zij de leeftijd van 6 jaar hebben bereikt. Omdat het klokkijken nog nieuw voor hen is, raden we aan om een kinderhorloge te kiezen met duidelijke cijfers en een heldere wijzerplaat.

See also:  Wat Is Eco Drive Horloge?

Wat is de duurste horloge ter wereld?

Het duurste horloge ter wereld is op dit moment de Graff Diamonds Hallucination. Dit horloge is gemaakt van zeer zeldzame gekleurde diamanten (110 karaats). Het gaat hier overigens wel om een dameshorloge. Misschien denk je dat je hallucineert, maar de Graff Diamonds Hallucination kost ‘slechts’ 55 miljoen dollar!

Hoe werkt een polshorloge?

De veer is de “krachtbron” van het binnenwerk. Door de kroontje van het horloge rond te draaien, draait ook de veer op in de veertrommel. Zo komt de veer onder spanning te staan. Deze kracht wordt doorgegeven aan een aantal raderen die op hun beurt de wijzers doen ronddraaien.

Waarom edelstenen in horloges?

In een hoogwaardig horloge lopen de raderen, de balans en het anker in Jewels of synthetische robijnen, de lagerstenen. Deze harde stenen zorgen ervoor dat er geen tapgaten uitslijten in de horlogeplatines, bovendien houden ze de olie beter vast en verminderen de wrijving.

Hoe noem je de onderdelen van een horloge?

 • Het uurwerk. Er bestaan verschillende uurwerken.
 • De wijzers en de wijzerplaat. De wijzers en de wijzerplaat zijn verantwoordelijk voor het aangeven van de tijd.
 • De kroon. De kroon is het onderdeel van het horloge waarmee de datum, tijd en eventueel de dag versteld kan worden.
 • Het horlogeglas.
 • Is een horloge een sieraad?

  Wat we echter vaak vergeten is dat ook een horloge als sieraad gezien kan worden en dit item dus meer is dan een functionele accessoire.

  Welke soorten horloges zijn er?

  Momenteel zijn er twee soorten horloge uurwerken die veelal gebruikt worden. Het quartz uurwerk (batterij) en het mechanisch uurwerk (geen elektronica). Lees op deze pagina meer over de werkwijze, verschillen en voordelen van deze soorten uurwerken.

  See also:  Waar Draag Je Een Horloge?

  Wat zit er in een horloge?

  De bekendste materialen zijn mineraalglas, kristalglas en saffierglas. Mineraalglas. Mineraalglas is het horlogeglas wat het meest gebruikt wordt bij het produceren van horloges. Het is een geharde glassoort wat, bij normaal gebruik, goed tegen krassen kan.

  Welke tijd geven horloges in winkels aan?

  In reclame voor horloges wijst de tijd nagenoeg altijd tien minuten over tien uur aan. Daarvoor zijn eerder al verschillende verklaringen naar voren geschoven, maar waarschijnlijk gaat het om een psychologisch effect op adverteerders en consumenten.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.