Hoe Wordt Een Horloge Gemaakt?

Vele horloges worden met machines gemaakt. Dat wil zeggen dat de verschillende (kleine) onderdelen met behulp van machines vervaardigd worden. Vervolgens worden de verschillende onderdelen tot één horloge geassembleerd. Het machinaal produceren is bij bepaalde horloge fabrikanten gewoon lopende band werk.

Hoe werkt een opwind horloge?

Een mechanisch horloge met handmatige opwinding – ook opwindhorloge genoemd- bevat een veer, een aantal overbrengingsraderen en een regelmechanisme of echappement genoemd. De veer is de “krachtbron” van het binnenwerk. Door de kroontje van het horloge rond te draaien, draait ook de veer op in de veertrommel.

Waarom zitten er robijnen in een horloge?

Om de wrijving te verminderen zijn de geharde stalen punten van de draaiende tandraderen van een uurwerk (rondels genaamd) gevat in een synthetische robijn (in de vorm van een gepolijste steen met een gat erin) en gesmeerd met een dun laagje speciale olie.

Waarvan is een horloge gemaakt?

Horloges zijn vooral gemaakt van deze vier soorten metaal; keramiek, titanium, edelstaal of staal / metaal / alloy. Vooral edelstaal wordt veel gebruikt. Hieronder meer informatie over de horloge materialen.

Wie is de uitvinder van het horloge?

De Duitser Peter Henlein uit Neurenberg maakte tussen 1504 en 1508 de eerste draagbare klok met een veermechanisme. Het kostte Henlein tien jaar om het te ontwikkelen. De doorbraak kwam met Henleins uitvinding van de balansveer. Zijn klokken kunnen worden gezien als de eerste horloges.

Hoe lang horloge opwinden?

Om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen is het van belang dat u uw horloge eerst van uw pols haalt Mensen zijn bang dat ze de veer “dol” draaien. Alles is natuurlijk stuk te maken, doch beheerst opwinden totdat u weerstand voelt, kan geen kwaad. Draai daarna natuurlijk niet door.

See also:  Hoe Verwijder Je Schakels Uit Horloge?

Hoe een automatisch uurwerk opwinden?

Beweeg je arm (voorzichtig hé)

De meest eenvoudige manier is dus om je horloge gewoon om te hebben, zo wordt het automatisch opgewonden terwijl je loopt. Leg je jouw horloge echter weg en draai je hem een tijdje niet, dan zal je het uurwerk weer moeten opwinden.

Wat is beter quartz of Automatic?

Een quartz horloge loopt zeer nauwkeurig, terwijl een automaat over een langere periode een paar minuten/seconden kan afwijken. Maar dat is voor veel horloge fanaten ook de charme. Een automaat is vaak een stuk duurder in aanschaf dan een quartz horloge. Toch zijn er al automatische horloges te vinden rond de 150 euro.

Wat betekent 17 Jewels bij een horloge?

Met jewels (ook wel aangeduid met robijnen, stenen of lagerstenen) wordt de behuizing aangeven, waar de assen van het raderwerk en de ankerstenen van een horloge in draaien. Heel vroeger waren dit echte robijnen en saffieren. Tegenwoordig gebruikt men hiervoor synthetische rode robijnen.

Hoe noem je de onderdelen van een horloge?

 • Het uurwerk. Er bestaan verschillende uurwerken.
 • De wijzers en de wijzerplaat. De wijzers en de wijzerplaat zijn verantwoordelijk voor het aangeven van de tijd.
 • De kroon. De kroon is het onderdeel van het horloge waarmee de datum, tijd en eventueel de dag versteld kan worden.
 • Het horlogeglas.
 • Hoe zit een horloge in elkaar?

  De bezel (of lunette) is een metalen of kunststoffen frame waarin het horlogeglas zit geklemd. Bij sommige horloges is deze voorzien van een ring rond het horlogeglas. Meestal is deze ring draaibaar, vaak bi-directioneel (zowel draaibaar tegen de klok in als met de

  See also:  Welke Kant Draagt Een Vrouw Horloge?

  Is een horloge een sieraad?

  Wat we echter vaak vergeten is dat ook een horloge als sieraad gezien kan worden en dit item dus meer is dan een functionele accessoire.

  Waar is het horloge uitgevonden?

  Het ontstaan van het horloge

  Toen gebeurde het aan het begin van de 16de eeuw. De Duitse Peter Henlein uit Neurenberg maakte de eerste draagbare klok met een veermechanisme. Dit wordt gezien als het eerste horloge. Vanwege de ovale behuizing worden ze ook wel de Neurenbergse eieren genoemd.

  Waar komt het woord horloge vandaan?

  Leenwoord uit het Frans (horloge), waarbij de betekenis is verschoven van ‘uurwerk’ naar ‘polshorloge’. Uiteindelijk afgeleid van het Griekse horologion, van horo (tijd) en logos (o.a. getal).

  Waarom staan alle klokken op 10 over 10?

  Tien over tien

  Deze stand van de wijzers biedt het meest optimale zicht op merknaam, wijzerplaat en eventuele subdials. Door deze stand ontstaat een ‘glimlachend horloge’ Deze stand creëert symmetrisch en is dus esthetisch fraaier.

  Hoe lang gaat een automatisch horloge mee?

  Het houdt in dat wanneer het uurwerk volledig is opgewonden, het 24 tot 48 uur kan blijven lopen zonder dat u het draagt. Maar die techniek in het horloge heeft ook zorg nodig. Zo is een automatisch horloge gevoeliger voor schokken. Bij bijvoorbeeld valpartijen kan het uurwerk schade oplopen.

  Hoe herken je een automatisch horloge?

  Wat is een automatisch horloge? Automatische horloges werken zonder het gebruik van elektriciteit, maar wind je op door je eigen polsbeweging of door middel van de kroon aan de zijkant van de horlogekast.

  See also:  Welk Merk Horloge Past Bij Mij?

  Hoe noem je een horloge zonder batterij?

  Momenteel zijn er twee soorten horloge uurwerken die veelal gebruikt worden. Het quartz uurwerk (batterij) en het mechanisch uurwerk (geen elektronica).

  Hoe een Breitling opwinden?

  Wanneer je een horloge eruit wilt halen druk je aan beide zijden van de houder waardoor je de houder uit de watchwinder kan nemen. Dit is een veilig en handig systeem. Heb je één Breitling horloge dat je graag in een watchwinder wilt opwinden dan zijn bijvoorbeeld de Swiss Kubik Startbox watchwinders een goede keuze.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.