Hoe Werkt Vlindersluiting Horloge?

Deze bandsluiting bestaat uit twee metalen scharnieren, die zich aan weerszijden ontvouwen – als een vlinder die zijn vleugels spreidt – vandaar de naam. Wanneer je het horloge om je pols wilt doen, vouw je de scharnieren in en klikt ze in elkaar. Sommige vlindersluitingen hebben ook drukknoppen, waardoor ze gemakkelijker te openen zijn.
Zo gebruik je de vlindersluiting van een horloge:

 • Scharnier de gehele vlinder sluiting open.
 • Open de gleuf met het merklogo erop.
 • Schuif de horlogeband door de gleuf en steek het pinnetje door een van de gaatjes.
 • Plaats het horloge om je pols en controleer of het past.
 • Hoe haal je een schakel uit een horloge?

  Stappenplan inkorten horlogeband

  1. Bekijk hoeveel schakels je wilt verwijderen en draai de bandinkorter helemaal naar buiten.
  2. Leg het horloge met de juiste schakel voor de uitdrukpin van de inkorter en let er op dat je de pin uitdrukt in de richting van de pijl.
  3. Druk de pin uit de schakel door de inkorter aan te draaien.

  Hoe horloge omdoen?

  Hij moet net strak genoeg zitten dat het uurwerk bovenop je pols blijft liggen en niet kan draaien om je pols heen. Je horloge draag je net achter dat knobbeltje aan de buitenzijde van je pols. Hij moet niet over dat knobbeltje kunnen schuiven, dat merk je snel genoeg want dan gaat hij echt irriteren.

  Wat is een vouwsluiting?

  Bij de vouwsluiting (de naam zegt het al) vouwt u de sluiting tot één geheel waardoor de beide horlogebanden tot één geheel samenkomen. Door een simpele druk op de knop opent de vouwsluiting zich en kunt u het horloge eenvoudig afdoen.

  See also:  Horloge Waar Je Mee Kunt Bellen?

  Wat moet je doen als je horloge te groot is?

  Hiervoor heb ik dus het plankje gebruikt. Je kan het horloge op het plankje op tafel leggen en deels laten hangen over het kleine plankje. Op de manier heeft het pinnetje ruimte om eruit te gaan aan de onderkant. Hamer je horloge weer aan elkaar en je horloge is nu een maatje kleiner.

  Hoeveel kost het om een horloge kleiner te maken?

  Als je je horloge bij Lucardi hebt gekocht is het inkorten van de horlogeband gratis. Op deze manier kun je een verjaardagscadeautje achteraf makkelijk op maat laten maken. Alle andere horlogebanden korten we in tegen een vergoeding van €7,50.

  Hoe krijg je de achterkant van een horloge dicht?

  Bij sommige horloges zit het horlogekastdeksel niet geschroefd maar vastgedrukt. Ergens zit een inkeping waar je het deksel los kunt wippen. Kijk uit dat je de boel niet bekrast. Gebruik bij voorkeur een plastic tool.

  Wat is een Milanese sluiting?

  Milanese horlogebanden zijn gevlochten banden van edelstaal en worden ook wel mesh bandjes genoemd. Door de kleine schakels is het draagcomfort hoog – de band sluit perfect om je pols en neemt de temperatuur van je huid aan. Ook zijn de banden gemakkelijk schoon te houden.

  Hoe vervang je een horlogebandje?

  Een lederen horlogeband moet binnen enkele jaren worden vervangen.

  Zelf een lederen horlogeband vervangen:

  1. Leg het horloge op zijn kop.
  2. Druk een dun, scherp voorwerp zoals een mesje tussen de leren horlogeband en de horlogekast.
  3. Schuif de pusphin opzij uit de houder.
  4. Hierdoor komt de horlogeband los van de horlogekast.
  See also:  Horloge Waar Je Mee Kan Bellen En Appen?

  Hoe draag je een horloge dames?

  Tot vandaag hebben de horloges voor dames knoppen aan de rechterkant van de horlogekast, ook al bestaan er nu quartz- en automatische horloges. Als linkshandige mag u een horloge zeker aan de rechterpols dragen; Vooral ook omdat u die hand het meeste gebruikt en het uurwerk dan in de weg kan zitten.

  Hoe kort je een mesh horlogeband in?

  Een mesh horlogeband inkorten

  Pak de schroevendraaier of een ander voorwerp met een platte kop en streek deze onder de sluiting. Wip vervolgens de schroevendraaier omhoog. Nu kun je de sluiting verschuiven naar een gewenst punt. Duw de sluiting weer dicht.

  Hoe draag je horloge en armband?

  Als je een horloge draagt, draag dan je armband aan de andere pols, of vergeet het horloge en ga voor de armband. Let erop dat je horloge en armband niet te veel op elkaar lijken qua breedte (visueel gewicht) – een dikker horloge vraagt om een dunnere armband.

  Leave a Comment

  Your email address will not be published.